FEDEMAC European Movers

Himmerlands Flytteforretning er medlem af Dansk Møbeltransport Forening, som er medlem af den europæiske paraplyorganisation for flyttevirksomheder.

FEDEMAC blev grundlagt i 1959 og organiserer nationale organisationer og enkeltmedlemmer i de få lande, der ikke repræsenteres af en landsdækkende organisation. Foreningerne mødes en eller to gange om året. FEDEMAC er den platform hvor formændene og sekretariatspersonalet for de nationale flytteorganisationer udveksler synspunkter og drøfter problemer af betydning for flyttebranche.

Sammenslutningen af Europæiske Flytteorganisationer (FEDEMAC) blev officielt registreret som en uafhængig europæisk organisation den 1. januar 1995 i Tyskland. Indtil da blev administration varetaget af AMOE, den tyske flytteorgansation.

I dag repræsenterer FEDEMAC interesserne for omkring 4.000 professionelle flyttervirksomheder i 27 europæiske lande.

FEDEMAC hovedfunktion er at udtrykke bekymringer og behov i en dynamisk flyttebranche på europæisk plan, og at koordinere de nationale aktiviteter af europæisk betydning. Meget af dette arbejde er centreret omkring lobbyvirksomhed på EU-Parlamentet og Kommissionen, samt kontakt med de nationale foreninger og andre faglige organisationer.